Evinizin Havasını Değiştirecek Muhteşem Halılar

Ev dekore ederken stilinizi yansıtan mobilyalar, duvar boyaları, tablolar, ışıklandırma ve birçok şey uyumlu ve bir arada olmalıdır. Fakat tüm bu süreçleri tamamlayan ve son bir dokunuşla tam olarak istediğiniz gibi olmasını sağlayan önemli bir etken var; halılar! İster modern ister klasik tarzda olsun ev dekorasyonunun en önemli seçimlerinden olan halı seçiminde oldukça dikkatli olmak önemli. Bu yazımızda evinizin havasını değiştirecek muhteşem halı modelleri ile karşınızdayız.

Halı seçimi evi tanımlayan bir öge olduğundan mevcut dekorasyonunuzun havasına uygun halıları seçmeli ya da yeni baştan dekore ettiğiniz evinizin mobilyaları, duvarları ve aksesuarları ile uyum içerisinde olacak modelleri tercih etmelisiniz. Tabii ki halı seçiminde tek dikkat etmeniz gereken ev dekoru ile uyumlu olması değildir. Halının kolay temizlenebilir olması, kullanılan iplik çeşidi, dayanıklılığı, kaymaz taban oluşu gibi konularda oldukça önemlidir.


Salon ve Oturma Odası Halıları

Salon ve oturma odaları evin en çok vakit geçirilen alanı olmanın yanı sıra misafirlerin ağırlandığı bölümlerdir. O nedenle daima şık ve düzenli olmasına özen gösterilir. Salon halısı seçerken dikkat etmeniz gereken konular; mobilyalar ve diğer aksesuarlarla uyumlu olmasının dışında ferah bir ortam oluşturmaya özen göstermek olmalıdır. Bunun için beyaz odaklı bir salonunuz var ise mavi veya sarı gibi tonlar kullanabilir, geometrik desenleri tercih ederek hareket katabilir; sadelikten yana kahve tonlarında mobilyalarınızla ise açık tonlardaki dokuma halıları kullanabilirsiniz.

Salon halısı

Evinize farklı bir hava katmak için bir halı arıyorsanız; salon veya oturma odasında kullanabileceğiniz geometrik desenli 130×180 cm ölçülerinde, %100 microfiber bu halı tam size göre. Anti alerjik oluşu dışında yumuşak ve rahatlık veren bir dokusu ile üst düzey konfor sunmanın yanında temizlemesi oldukça kolaydır.

Klasik salon halısı

Klasik desen ve tonları sevenlerin oldukça beğeneceğini 150x230cm ölçünlerindeki halı, %100 microfiber özelliklidir. Doğal halı şampuanı ile temizlemesi oldukça kolay, an anti stres özelliği ile yumuşaklık ve rahatlık hissi veren dokuya sahiptir.

Yatak Odası Halıları

Yatak odası dekorasyonu yapılırken diğer odalara göre biraz daha ince elenip sık dokunur. Bu nedenle halı seçimi de oldukça önemlidir. Burada en önemli etken yatak odasının ebatlarıdır çünkü eğer büyük bir yatak odası varsa tek parça bir halı kullanmayı seçebilir ya da iki parçadan oluşan kombinlerle farklı bir hava yaratabilirsiniz. Eğer alanınız kısıtlı ise küçük ebatlardaki halıları seçerek yatak ve mobilyalar arasına konumlandırabilir, yatağın iki tarafını da kullanabilirsiniz. Model seçiminde ise son dönemlerin modası patchwork halılar, renk bütünlüğü için düz desenler, ferah bir ortam için ise zıt renkleri tercih edebilirsiniz.

Patchwork halı

Son dönemlerin favori modeli olan Patchwork halıları yatak odanızda kullanarak farklı ve modern bir hava oluşturabilirsiniz.

Not: Modelin farklı boyutları mevcuttur.

Yatak odası halısı

Küçük alanlar için rahatlıkla kullanabileceğiz şık ve rahat olan parçalı modeli isterseniz büyük alanlarda da farklı yerlere konumlandırarak kullanabilirsiniz.

Çocuk ve Bebek Odası Halıları

Evin dekore etmesi belki de en eğlenceli yeri olan çocuk ve bebek odası için halı seçiminde çocukların severek vakit geçirebileceği bir ortam oluşturmak adına modeller tercih etmek gerekiyor. Eğlenceli ortam oluşturmanın yanında yumuşak, toz tutmayan, antibakteriyel ve kaymayan özellikli halılar çocuk ve bebek odası için daha doğru seçimler olacaktır. Çünkü çocuk odası halısının yumuşak ve kaymaz bir dokuya sahip olması çocuğunuzun olası kazalarda daha az zarar görmesine yardımcı olurken, toz tutmayan yapısı ile ferah bir ortam sunar.  Tasarım konusunda ise enerjik, neşeli ve çocukların seveceği karakterlerin bulunduğu renk renk halıları tercih edebilir, eğitici modellere de yönelebilirsiniz.

Çocuk odası halısı

Çocuk odasında kullanabileceğiniz, onları neşelendirecek karakterlerle tasarlanan halı modeli; leke tutmaz, tozma yapmaz, anti-statik ve anti-bakteriyel özelliklidir. Farklı boyutlardaki odalar için ebat ölçülerini belirleyerek çocuklarınızın odasına farklı bir hava katabilirsiniz.

Desenli çocuk odası halısı

Çocukların hayal dünyasının gelişimine yardımcı olan ve aynı zamanda üzerindeki desenlerle oyun alanı gibi kullanabileceği bu özel tasarım halı; yumuşak ve konforlu olmasının yanı sıra kaymaz tabanı sayesinde güvenlik açısından da oldukça kullanışlıdır.

Mutfak Halıları

Evde en çok hareketin olduğu ve kullanışlılığın ön plana çıktığı mutfak dekorasyonunda mutfak halısı seçerken diğer alanlarda olduğu gibi mutfağın şekli ve zemini ne kadar kapatmak istediğiniz önemlidir. Mutfağınız küçükse daha küçük ebatlarda halı ve yolluklar seçebilir ya da büyükse tek veya iki parça yuvarlak halı modelleri seçerek kombinler yapabilirsiniz. Tasarım olarak mutfağın genel havasına uyacak seçimler yapmanız hoş bir ortam oluşmasına yardımcı olacaktır. Örneğin; sade bir mutfak tasarımını hareketlendirmek adına canlı renkleri seçebilir ya da sade çizgiden devam etmek isterseniz kontrast yaratmak adına zıt renklerin gücünü kullanabilirsiniz.

Mutfak halısı

Mutfaklarda hem şık hem de kolay temizlenir bir model halı arıyorsanız yuvarlak mutfak halısı tam olarak aradığınız ürün diyebiliriz. 150×150 cm ölçülerindeki halı; %100 microfiber , kaymaz taban ve anti alerjik doku ve lekeye dayanıklı özelliklere sahiptir.

Desenli mutfak halısı

Mutfağında küçük bir alanı olan ve orayı şık ve konforlu bir model halıyla doldurmak isteyenler için bir önerimiz var: Anti stres özelliği ile yumuşaklık ve rahatlık hissi veren model, 60×175 cm ölçüleriyle muhteşem bir seçim olacaktır.

Banyo Halıları

Evde temizliğin en önemli olduğu alanların başında gelen banyo, en çok kirlenen alanlarında başında geliyor. Bu nedenle banyo halısı seçiminde dikkatli olmak gerekiyor. Banyo için tercih edeceğiniz halının küçük bir parça olması ve zemini tamamen kaplamaması en sağlıklı olanıdır çünkü duşakabin veya küvete yakın büyük bir halı ıslanıp hızlı bir şekilde deforme olabilir. Seçilen halının banyo dekorasyonuna uygun olmasının yanında, kaymaz özellikli, kolay yıkanabilen ve kir tutmayan yüzeyli olmasına özen göstermelisiniz.

Banyo halısı

Banyo halıları çok büyük olmamakla birlikte kaymaz taban olmalıdır. Şık bir görüntü oluşturmak için iki farklı boyutta (60x100cm – 50x60cm) kullanabileceğiniz bu model; yumuşak bir dokuya sahip olmanın yanı sıra leke tutmaz ve kolay temizlenir yapıdadır.

Desenli banyo halısı

Ayak taşları desenli bu halı banyosuna farklı bir hava katmak isteyenlerin yeni favorisi olacak. 80×150 cm ölçülerindeki banyo halısı, farklı deseni ile banyonuza şıklık katarken aynı zamanda kaymaz tabanı ve lekeye dayanıklı yapısıyla oldukça konforlu bir kullanım sunuyor.